LodewijkMartin Lodewijk (1939)
Striptekenaar en scenarist

Martin Lodewijk bedacht samen met Don Lawrence de oorspronkelijke setting van de strip Storm, die ze De Diepe Wereld noemden. Het eerste verhaal werd geschreven door Philip Dunn, die echter het hele concept van De Diepe Wereld aan het slot van deel 1 om zeep bracht. Martin Lodewijk schreef daarom noodgedwongen het tweede verhaal De laatste vechter, terwijl er gezocht werd naar een nieuwe scenarist. Pas nadat Martin gestopt was met zijn redactiewerk voor Eppo, werd hij de vaste scenarist van de reeks en creƫerde hij De kronieken van Pandarve.

Samen met Don Lawrence werkte hij tot 2001 aan Storm, waarvan het 22ste deel (De Armageddon reiziger) dat jaar verscheen. Na het overlijden van Don Lawrence leek ook Storm van het strippodium verdwenen, totdat Martin in 2006 gevraagd werd om een nieuw Storm-scenario te schrijven voor Romano Molenaar.

En nu is er weer goed nieuws voor de fans van het eerste uur: Martin Lodewijk schrijft het eerstvolgende verhaal in de reeks (deel 30), met als titel De poort naar Ellders.