minck-01Minck Oosterveer (1961-2011)
Striptekenaar

Minck Oosterveer  werd bekend door zijn krantenstrips voor De Telegraaf (Zodiak en Nicky Saxx) en maakte samen met zijn vaste scenarist Willem Ritstier in 2009 De kronieken van de Buitenring, een spin-off van de hoofdreeks De kronieken van Pandarve.

Minck Oosterveer werd sterk beïnvloed door de Amerikaanse striptekenaars Milton Caniff, Alex Raymond en Will Eisner en hij ontwikkelde een eigen stijl, waarin zijn lijnvoering uniek was. Ondanks die eigen stijl voelde hij heel goed de sfeer van de strip Storm aan.

Naast zijn series voor Nederlandse uitgevers werkte Oosterveer voor de Amerikaanse uitgevers Boom Publications (The Unknown) en Marvel Comics (Ruse). Oosterveer was één van de weinige Nederlandse striptekenaars die daadwerkelijk zijn doorgebroken in de Amerikaanse stripwereld.

Minck Oosterveer ontving in 2011 tijdens De Stripdagen in Gorinchem de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en overleed een week nadat zijn eerste Storm-album De banneling van Thoem uitkwam in september 2011.